16 Nisan 2009 Perşembe

ÖĞRENECEĞİM DAHA ÇOK ŞEY VAR




Havalar güzel, yakınlarımda da başka arılık yoktu. Arılara şurup veriyorum, arı dostlarından öğrendiğim bilgileri kovanlarıma uyguluyorum diye seviniyordum. Ama boşuna sevinmemek lazımmış. Yağmacılar iş başındaymış. Ben gündüz saat 11,00 gibi şerbeti veriyordum ve kovanların önünde oğul atmış gibi yoğunluk oluyordu. Bende "karnı doyan arılar

uçuşa geçiyor diye düşünüyordum. Nerdeee... Meğer yağma varmış. Artık bundan sonra şurubu akşam üzeri verceğim. 4 kovan birbirini yağmalamaz, kardeş kardeş geçinirler diye düşünüyordum ama büyük balık küçük balığı yutuyormuş gerçekten.

Öğreneceğimiz daha çok şey var...

3 yorum:

  1. Temel kardeşim aslında az kovanlarda güç dengesi eşitse gerçekden pek yağmala olayı olmaz.Ama nedense böyle bir sorunla karşılaşıyorsun.Bende çok akşam üstünü beklemem.Fırsatını buldummu şurubu veririm.Bu zaman sabahda olur,öğleden sonrada...Ben şimdiye kadar fazla bir sorun yaşamadım.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Sayın Temel Bey.Resimden anladığım kadarıyla kovanlar daha zayıflar.Eğer bölme tahtasıyla sıkıştırıp arıyı sıcak tutarsanız hem çabuk toparlanır.Hemde uçuş deliğide küçük olacağından yağmacılık olayıda kalkar.Anlaşılan bölgenizde havalar daha serin gidiyor.Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil