27 Haziran 2009 Cumartesi

YILDIRIM DÜŞMESİNE DİKKAT


Değerli arıcı arkadaşlar. Son günlerde yoğun bir şekilde yağan yaz yağmurları nedeniyle yıldırım düşme olaylarının yaşandığı hepinizin malumudur. Giresunun yaylalarında meydana gelen youn yağış ve yıldırım düşmesi neticesinde çok sayıda hayvan telef olmuş, dahada üzücüsü Akköy II baraj inşaatındaki dinamit deposuna düşen yıldırım üç kişinin ölümüne ve iki kişinin de yaralanmasına neden olmuştur.
Arıcı arkadaşların çoğu rakım olarak yüksek yerlerde konakladığından yıldırım düşme risi mevcut olmaktadır. Yıldırım düşme olayının önlenmesi mümkün deyildir ancak, konaklanılan yerlerde metal eşyaların yıldırımı çektiği de bir gerçektir. Yıldırım yüksek voltajda elektrik akımı olduğundan şimşek çakıp yoğun yağmur yağışının olduğu durumlarda metal eşyaların uzağında durmak, düşmesi mutemel yıldırımın etkisinden korunmak anlamına gelecektir. O bakımdan, bu gibi yerlerde konaklayan arkadaşlar daha dikkatli olmalılar. Allah hepinizi ve hepimizi bu gibi tabii felaketlerden korusn.
Saygılar...

1 yorum:

  1. selamlar abi önemli bir konuya dikkat çekmişsin . hepimizin dikkat etmesi gerek böyle şeylere doğal afetlerin sıkıntısı çok büyük oluyor . heleki önceden tedbir alınmazsa .. bu iyi dileklerinin ve dualarının kabul olmasını cenab-ı haktan dilerim saygılarımla

    YanıtlaSil